Tubulatură flexibilă pentru instalaţii termice solare - Izoflex 2 în 1

Tubulatura flexibila instalatie solara
Caracteristici generale
Material izolaţie: Cauciuc sintetic bazat pe EPDM, cu celule închise, compoziţie mai mică de 5ppb Nitrosamin AvantajeizoFlex
Aplicaţii posibile: Instalaţii solare, circuit cald sau rece, instalaţii sanitare domestice sau industriale, instalaţii de climatizare, etc
Temeratura permanentă de folosire: -57°C pănă 127°C
Temeratura temporară de folosire: Pănă 175°C
Conductivitatea termică: La 40°C 0,038w/mk
Rezistenţa la foc: Înaltă rezistenţă la foc, auto stingere, nu picură şi nu răspândirea flacără
Proprietăţi: Material non polarizat, testat în condiţii micro-wave, rezistent la umiditate, flexibilă şi la temperaturi scăzută, rezistenţă la radiaţia UV
Conexiuni: Alamă sau din oţel inoxidabil pentru montare
Caracteristici tehnice
DN diametru teava (mm)
Conexiune Fiting
A x B
Raza minimă de curbare (mm)
DimensiuniIzoFlex
Grosime Izolaţie
N 13 (mm)
N 19 (mm)
12
1/2"
47 x 90
59 x 114

130

16
3/4"
52 x 100
64 x 124
150
20
1"
55 x 106
69 x 134
180
25
1 1/4"
62 x 120
74 x 144
200

Accesorii de bază

Toate accesoriile de cuplare necesare pentru fiecare produs sunt dispuse în ambalajul încorporat şi se compun din următoarele: şuruburi, bolţuri, piuliţe, dibluri cu şuruburi, racorduri triple din bronz, racorduri de cuplare a colectoarelor şi dopuri, manşoane pentru lichidul antigel, tub flexibil pentru vasul de expansiune, cuple pentru senzori (boiler şi colector), dispozitiv de aerisire pentru colector, etc. kit hidraulic termostat diferential

Echipamentul hidraulic

Echipament hidraulic este compus din pompă, manometru, două termometre, racorduri de cuplare. Pompa este comandată de către un termostat diferenţial, care este legat la doi senzori de temperatură, unul în partea cea mai de sus a colectorului solar, şi unul in boiler.
Controller-ul de temperatură diferenţială TDC1-Plus dispune de o funcţie de simulare care ne arată energia termică (în kWh) produsă de panourile solare, realizând bilanţuri energetice săptămânale, lunare şi anuale. Pentru mai multe detalii despre termostatul diferenţial vă stă la dispoziţie un prospect în limba engleză din pagina producătorului. detalii...

Opţional se pot realiza instalaţii termice solare cu control de la distanţă, folosindu-se in acest caz, varianta de controlller TDC3 cu port de Ethernet, avantajul cel mai important este monitorizarea instalaţie de către o echipă de service şi în cazul unei nefuncţionalităţi se poate acţiona cât mai urgent.

La toate boilerele MEGASUN V - BL1 & V - BL2, poate fi instalată o rezistenţă electrică ce se livrează la comandă specială. Rezistenţa electrică de 2 până 4 kW la 230 V monofazic, se livrează cu termostat. Rezistenţa electrică de 6 sau 9 kW la 400 V trifazic, se livrează fără termostat. Existenţa unei surse ajutătoare de energie asigură furnizarea apei calde în situaţiile de timp cu soare puţin şi / sau atunci când nu se dispune de o sursă de energie supimentară (boiler încălzit central).

Componente circuit flux (partea de ventilare)

Robinet de oprire cu bilă cu supapă de siguranţă (presiune de răspuns 6 bari)
Robinetul cu bilă permite liniei circuitului fluxului să fie împărţită între colector şi acumulatorul de căldură. Aşa cum prevăd regulamentele de siguranţă, legătura între colector şi supapa de siguranţă nu este întreruptă în nici una din poziţiile robinetului cu bilă. Supapa de siguranţă protejează astfel componentele sistemului împotriva suprapresiunii în fazele de operare. Orificiile sunt prevăzute în mânerul robinetului cu bilă astfel încât să poată fi sigilate pentru a le proteja împotriva închiderii din greşeală. Acest lucru împiedică deconectarea neintenţionată a linii de legătură între colector şi vasul de expansiune în acest punct.

Rezervor de ventilare cu supapă de siguranţă
Scopul rezervorului de ventilare este de a îndepărta aerul din mediul care curge prin rezervor. Rezervorul de ventilare poate suporta până la aproximativ 2,5 dl de aer şi are o supapă de siguranţă pentru evacuarea aerului. Supapa de siguranţă este dirijată spre exterior prin intermediul izolaţiei , ceea ce înseamnă că poate fi accesată chiar şi atunci când învelişul de izolare este folosit. Orificiul de evacuare este reglabil pentru ataşarea simplă a unui furtun. Frecvenţa şi cantitatea aerului colectat pot fi folosite pentru a verifica etanşeitatea conductelor sistemului.

Indicator de presiune
Indicatorul de presiune cu o limită de la 0 la 10 bar indică presiunea sistemului.

Termometru
Termometrul cu o limită între 0 şi 160°C indică în mod constant temperatura mediului în circuitul fluxului. Temperatura este înregistrată direct în mediu pentru a minimaliza timpul de reacţie. Senzorul este inserat într-o conductă de protecţie pentru a putea fi schimbat fără a fi necesară golirea sistemului.


Vorlauf

Rücklauf
Componentele circuitului de întoarcere (partea pompei)

Robinet de oprire cu bilă cu robinet de umplere şi de golire şi supapă de control integrată

Robinetul cu bilă permite conductei de retur să fie împărţită între colector şi acumulatorul de căldură. Design-ul special al robinetului cu bilă furnizează numeroase funcţii. Dacă mânerul indică în direcţia fluxului, mediul sistemului poate circula. O supapă de control integrată opreşte mediul care curge în direcţia opusă şi acţionează de asemenea ca şi frânare prin gravitaţie.

Întoarcerea mânerului 90° la dreapta închide robinetul cu bilă în direcţia fluxului mediului şi permite părţii superioare a sistemului (colectorul) să fie umplute şi golite folosind robinetul de umplere şi scurgere.

Întoarcerea mânerului 90° la stânga robinetul cu bilă în direcţia fluxului mediului şi permite părţii inferioare a sistemului (rezervorul) să fie umplute şi golite folosind robinetul de umplere şi scurgere. Un filet exterior G 3/4" este prevăzut pe robinetul de umplere şi scurgere pentru a putea conecta un furtun. Orificiile sunt prevăzute în mânerul robinetului cu bilă astfel încât să poată fi sigilate pentru a le proteja împotriva închiderii din greşeală.

Pompă de circulaţie WILO ST 25/6-3, versiunea solară
Această pompă de circulaţie, inclusă ca standard în scopul furnizării şi care este integrată în kit-ul hidraulic acoperă o gamă largă de furnizare. Punctul necesar de operare poate fi selectat folosind unul din cele trei niveluri. O pompă stricată poate fi înlocuită fără a trebui să fie golit sistemul folosind robinetele de oprire din partea de absorbţie (mecanism de reglare in linie PF) şi partea de presiune (supapa robinetului)

Supapa de echilibrare a mecanismului de reglare PF în linie
Reglajul precis la supapa de echilibrare permite cantităţii de furnizare necesare să fie adaptată la cerinţele sistemului. Combinaţia dovedită a supapei de echilibrare şi indicatorul fluxului într-o singur corp din kit-ul hidraulic care echilibrează supapele înseamnă că nu este necesară nici o componentă de măsurare suplimentară pentru mecanismul de reglare PF în linie. Indicarea valorii fluxului este constantă, de exemplu, reglarea poate fi verificată imediat prin mijloace via indicatorul valorii fluxului. Indicatorul este pre-gradat pentru o viscozitate medie de 2,3 mm²/s. Aceasta elimină necesitatea curbelor de corectare. Flanşa de legătură din partea orificiului de evacuare este înşurubată direct pe garniturile de 1 1/2" ale conectorului pompei, ceea ce înseamnă că nu există nici o locaţie sigilată pentru alte componente ale adaptorului.

Conectorul pentru vasul de expansiune
Garnitura conectorului cu filet de legătură G 3/4" pentru vasele de expansiune este conectată în serie cu pompa de circulaţie. Acest aranjament împiedică condiţiile de presiune de operare negativă în sistemele critice şi evită reducerile din presiunea de operare, una din cauzele principale ale evaporării timpurii a mediului.

Termometru
Termometrul cu o limită între 0 şi 160°C indică în mod constant temperatura mediului în circuitul fluxului. Temperatura este înregistrată direct în mediu pentru a minimaliza timpul de reacţie. Senzorul este inserat într-o conductă de protecţie pentru a putea fi schimbat fără a fi necesară golirea sistemului.